Dengan Nama Allah.

Dengan Nama Allah.

Sayang Kamu

Sunday, January 23, 2011

Pilunya melihat si kecl ini..

Bismillah..Assalam.

Petang tadi aku dapat juga menziarahi cucu sahabat baik aku di Hospital Sg Buloh..inilah pertama kali aku sampai di hospital yang sungguh canggih ini...menurut kata seorg kenalan yang menetap di Sg Buloh..hospital Sg Buloh merupakan hospital yang terbaik dan tercanggih di Asia Tenggara...betul ke...?

Fayyadh Danial yang baru berusia 48 hari...

Sampai di wad kanak2 aku sempat melihat beberapa situasi yang agak memilukan..suara tangisan dan jeritan kanak2 yang sedang kesakitan kedengaran di sana sini....lebih pilu hati aku bila lihat bayi ini...tak sampai hati nak tenguk kat bahagian kepala yag sudah dibuang nanah@lendir tersebut..masa nak ambil gambar ni aku dah mintak izin ibunya..tapi tak tergamak rasa nak buka kain yang menutup bahagian kepala yang telah dibedah.

Apalah yang si kecil ini tahu..menangis bila rasa sakit...tapi matanya bergerak2 bila si nenek memanggil2 namanya, keadaan bayi ini sudah agak stabil.....mudah2an Fayyadh Danial akan sembuh seperti sediakala dan membesar dengan sihat...mohon doa dari sahabat2 yang singgah membaca entry ini...agar Fayyadh Danial segera sembuh...Insyallah.

p/s Jika kau rasa getarnya...

26 comments:

nelly said...

kasihannya baby ni ., . .

Anonymous said...

Salam Pn Ida,

ya semoga dia cepat sembuh dan allah SWT beri kekuatan padanya untuk meneruskan hidup. BTW kita yang sihat ni ambil iktibar darinya dan sentiasa bersyukur kerana kita masih dipilih untuk menjadi insan yang sihat.Amin..

Mountain climber

cicitHJHASSANu said...

salam puan...

ujian bagi hamba yang sabar..moga ada sinar untuk adik ini,insyallah

Cikguzam said...

salam kak,
Apa khbar akak sekeluarga sekarang. Sedih baca entry di atas. Semoga kanak2 itu sentiasa berada dalam rahmat Illahi, Amin.

Jejaka Desa said...

Same2 la kite berdoa untuk nye...

ummi_khalish said...

Masya Allah.pilunya hati dil tengok baby tu..menitis airmata ini.Semoga dia kembali sembuh...:-(

Abd Razak said...

Assalamualaikum..

Moga Fayyadh Danial cepat sembuh dan membesar seperti kanak-kanak lain..

kakcik said...

Semoga Fayyadh Danial akan dapat membesar dengan sihat dan penuh kesempurnaan atas rahmat dan kasih Ilahi. Amin.

ainnoraini said...

mudah-mudah cepat sembuh....
sedih la saye kak ida...nengok baby ni...dah la comey...

Citarasa Rinduan said...

amin..amin..
kuatnya semangat fayydh danial...

ayu doakan bb cepat sembuh....berat mata yang memandang berat lagi bahu yang memikul....

bard bahtiar said...

slm kak,bard doakan baby tu cepat sembuh...sedih kak tgok bby tu...smoga parents dia brsbar dgn dugaan tu...bgtau yg kami geng blogger doakn bby tu cepat sembuh...n thniah akak post entry cerita camni...

Kamsiah said...

ida...mmg pilu lihat kanak2/bayi menanggung kesakitan...kalau la anak senmdiri..rasa mccm mintak penyakit tu kita yg tanggung...

shameel Iskandar said...

Ya Allah sembuhknlah Fayyadh Danial. Berilah dia ruang dan peluang yang secukupnya utk menikmati hidup ini dgn senang dan tenang.

Idalara said...

Shameel..
insyallah..mudah2an doa dari shameel dn rakan2 diperkenankan Allah...amin..

Idalara said...

Kamsiah..
sungguh memilukan...rasa tak sanggup lihat bayi sekecil ini menanggng derita..

Idalara said...

Waalaikumsalam bard..terimaksih singgah dan titipkan doa buat si kecil ini..kak ida rasa ibu bayi ini baca apa yg bard dn teman2 doakan..mudah2an bayi ini akan sembuh dan jalani hidup seperti bayi lain.

Idalara said...

ayu..
sokongan ibu dan ayah yg sentiasa disisi Fayyad Danial..mudah2an dia akn pulih sepenuhnya..insyallah..

Idalara said...

ainnoraini
kak ida lagi sedih..cuma sembunyikan rasa sedih itu..

Idalara said...

kakcik..
Amin..amin..insyallah..mudah2an semua doa2 dari kakcik dn kwn2 dimakbulkan..

Idalara said...

Waalikumsalam Abd Razak
Amin..insyallah..muga diperkenankan doa Abd Razak..

Idalara said...

ummi_khalisah..
siapa yg tak pilu melihat bayi sekecil ini menanggung derita...muga2 ibu dan ayah dia tetap tabah dn sabar..

Idalara said...

Jejaka Desa..
insyallah...t.kasih turut mendoakan.

Idalara said...

Assalam Cikgu Zam
Alhamdulillah akak dan anak2 sihat sejahtera adanya...insyallah mudah2an begitulah yg kita harapkan...pada bayi ini,ibu dan ayahnya

Idalara said...

Assalam Cicithjhassanu..
insyallah..terimaksih singgah dan titipkan doa buat sikecil

Idalara said...

Assalam MC
Amin,amin..muga2 doa MC dan rakan2 dikabulkan Allah...ye..semua ini untuk membuka hati kita agar sentiasa bersyukur dikurniakan kesihatan yg baik..

Idalara said...

Nelly..
kesian pada baby ini juga ibu dan ayahnya

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...