Dengan Nama Allah.

Dengan Nama Allah.

Sayang Kamu

Sunday, January 09, 2011

Bestkan kalau kita boleh jadi macam ni....

Bismillah....salam...

Andailah boleh diputarkan waktu...pasti semua org ingin kembali ke zaman baby......zaman sewaktu kecil atau remaja...suci murni, tiada noda dan dosa....dan sudah pasti semua mahu perbaiki diri supaya bila dewasa akan jadi yang terbaik....tapi semua itu tak mungkin....

Kalau diberi peluang tido mcam ni...mesti tak bangun2 sampai esuk...


Aduh.....cutenya...tido berlapikkan tangan....

Alamak...tertido sampai tak sedar tak pakai apa2....

bestnya.....tilammu ada lah kelopak bunga2 yang cantik

Selamat tido semua......walaupun hari belum malam..


cutenya..dikelilingi bunga2 harum

Baby sape lah ni.....suci murni tak tahu apa2 pun berlaku di luar sana..


Saja nak hilangkan boring setelah seharian bekerja mengadap screen komputer...rasa lega dapat siapkan 90% keje2 yang agak penting....esuk keja lagi....lusa dan seterusnya...hingga menutup mata keja takkan habis..

32 comments:

shameel Iskandar said...

salam kak ida.

Baby2 sgt cumel tapi ntah nape ada manusia berhati binatang yg sanggup membuang bayi

Yan said...

Comellll sangat. geram lak tengok tido cam tu.

nelly said...

betul2 . .
tahu tak pe . .

=)

kak Erna said...

salam ida..hari cuti macam ni pun..tak dapat tidur siang..

hysman said...

comel2 baby tu suma...

kerja takkn habis kak..
satu dah siap 10 yg baru dtg...
takpelah dah itu je mata pendapatan kita..
insyaAllah sabar ye kak..
;)

ber_u_wang said...

nak anak kecil lagi ke cik ida?

luahfikiran said...

SALAM,
MELIHAT GAMBAR2 BABY NI, TERINGAT TENTANG KES2 BUANG BAYI DAN BUNUH BAYI YANG SEMAKIN MENINGKAT

IMANSHAH said...

Salam Kak ida

Saya tak pernah ingat zaman bayi saya, maksudnya saya ingat masa usia 7 tahun je

a n a s t a s y e a said...

comelnya baby2 tu! =)

Citarasa Rinduan said...

ida

salam singgah..dah berapa hari ayu tak singgah..
maafyer

kalaulah...kita still jadi baby sampai saat ini..
yahoo........................
comel kan...

zulkbo said...

salam..
jiwa kanak-kanak suci dari dosa..bila tidur begitu nampak sayu je memandangnya..

Citarasa Rinduan said...

ida--
ambillah award ini...
harap sudi singgah yer

http://ruhayurazali.blogspot.com/2011/01/award-dari-blogger-erien.html

Sham said...

eh baby tu cam muka anak saya jek...hik hik...

abadi romeo said...

memang seronok menjadi baby yang dibelai dan dimanja tetapi kalau terpaksa menjadi bayi yang dibuang dimerata tempat camne,...tentu tak mahu mengenangkan masa silam semasa menjadi bayi..
Kerja tu satu ibadah juga..Idalara mesti dapat balasan dengan apa yang dikerjakan

Idalara said...

Anastasyea..
semua baby sangat comel kan..

Idalara said...

Salam Imanshah..
kak ida pun tak ingat..ms umur 7 tahun pun ingat2 lupa dah...

Idalara said...

Salam LF
bila manusia dah bertukar hatinya menjadi haiwan begitulah jadinya..kdg2 haiwan pun syg anak2nya.

Idalara said...

ber_uwang
alahai..cukup2lah..yg dua ni pun tk terjaga rasanya..:)

Idalara said...

Salam hysman..
nanti bila man ada baby mst seronok..

bila ingat tu pendapatan kita pasti tak merungut pasal keja kan..

Idalara said...

salam erna..
betul tu..tak merasalah nak lunjur2kan kaki cuti2 ni.

Idalara said...

yan...geram ni kenalah tmbh satu lagi baby..:)

Idalara said...

Salam Shameel..
sebab manusia dah bertukar hatinya kepada hati haiwan...

Ibu n Abah said...

IDa..
bila hari2 ke pergi opis.. memang akak ingin dapat tidur macam tu... bergolek2 dengan aisyah... memang nikmat...

bard bahtiar said...

geram la tngok bby kt gmbr tu kak..bila lah nk ada bby sndiri ni..hik..hik..

Idalara said...

bard...kalau geram cepat2 bernikah..jgn tggu lama2 nanti dah tua dpt ababy org ingatkan cucu...

Idalara said...

Ibu n Abah..
peluang mcmtu dah jarang2 kita dapatkan..ada saja keja yg menanti...

Idalara said...

Abadi Romeo
Manusia berhati haiwan memang tak punya perasaan bila membuang bayi yg comel dan tk berdosa..andai bayi tersebut boleh berkata2 pasti dia minta tak mahu dilahirkan didunia..

insyallah..bila kita berniat kerja sebagai ibadah pasti ada ganjaran dariNYA

Idalara said...

salam Ayu...
kalau kita masih lagi baby mcmni..mcm mana pulak kan..tak ada org dewasa kt dunia ni ...

Idalara said...

sham..
wahhh..mesti cute..nanti akak nak tguk baby sham tu yer..

Idalara said...

Salam Zulkbo
itu sebabnya bila penat dan letih..pandanglah wajah bayi comel..pasti sirna segala kepenatan.

Idalara said...

Nelly...memang tahu pun...cutekan baby2 ni.

kakyon said...

ala..ala..comlnya..:D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...