Dengan Nama Allah.

Dengan Nama Allah.

Sayang Kamu

Saturday, December 12, 2009

Berlibur Di Theme Park BTS




Gambar2 Zaki agak blurr..cahaya dalam theme park tu agak malap..guna pulak hp cap ayam...

Permainan ni agak mengecutkan perut..tp Aiman control macho je...

Semasa menunggu monorel di KL Central

Setengah hari di BTS...berlegar2 juga aku mencari di mana theme park...naik tingkat 5..kat situ rupanya..mujur anak2 dah makan nasi masa kat Nilai..sampai di BTS dah tak ingat nk makan, harga tiket boleh tahan juga mahalnya..untuk dewasa je RM37.00, budak2 separuh harga..setahun sekali je lah jwbnya aku bawa mereka ke situ.

Aku ni nampak je brutal..tapi rupanya aku ni penakut....aku tabik spring kat Aiman, roller coaster yang tertunggang terbalik tu 3 kali dia naik..nak cakap permainan apa pun aku tk reti tp semua permainan yg dia naik agak menggerunkan dan mengecutkan perut aku..ada dua permainan yg betul2 buat aku kecut perut, aku tak benarkan dia naik walaupun Aiman nak try..aku tguk ada yg sampai termuntah2 lepas turun dari permainan tu..ish..upah aku RM100 pun aku tknak naik.

Sepanjang Aiman naik roller coaster dan beberapa permainan lain, aku tak henti2 berdoa..muga dia selamat..hati seorg ibu tetap riasu keselamatan anak2...walaupun dah diberi jaminan 100% selamat.

Kesian Zaki..oleh kerana ketinggannya tak cukup maka banyaklah permainan yg dia tk boleh sertai...sudahnya mainlah permainan ala2 kanak2..rugi juga walaupun usia dah 11 tahun sebab dia kecik dan rendah tetap tk dibenarkan.

Kalau diikutkan anak2 masih tak puas bermain.....kalau aku ke sana menaiki kereta sendiri boleh juga duduk berkampung sampai malam..ni naik turun tren..silap2 sampai Nilai bas pun dah tkde..berkampung pulak kat Nilai..

Memang ramai ibubapa yg membawa anak ke theme park ni, walaupun harganya agak mahal...dan bila difikir2kan rasa macam membazir je....tp sekali setahun masih dikira berbaloi2..

Aku pulak kelabu mata tenguk sale sana sini..mcm syurga dunia...mujur anak2 menarik2 tanganku kalau tak leka juga aku kat situ...

p/s bila di situ..hati terhibur dan lupa segala2nya...bila di sini...bermacam2 aku rasa...

12 comments:

maiyah said...

mak tak main skali ke heeeee :D

GhOsToNe said...

sgt besh!!!

hmm...

dah lame x jenjalan..

wachak said...

Kalu tiap2 bulan gi sana, rabak poket dibuatnyer ... sekali setaun tu dah kira okey lah. enjoy sekali sekali sambil bawa anak2.

ai@reel said...

wah bunyi macam best,

xpe masa cuti sekolah ni lah masa terapi terbaik buat diri bermesra bersama dgn anak2.......

Idalara said...

ibu nya penakut lah mai...
nampk je mcm berani padahal mcm nk keluar isiperut tguk aiman naik roller coaster..

Idalara said...

mng bestlah bg budak2 tu..tp akaklah yg tk bestnya..tk main apa pun..

Idalara said...

wachak..bukan kata poket je yg rabak..seluar baju pun habis rabak sekali..bagi org yg ada kemampuan tk kesah lah..tp ida ni faham2 je lah..

Idalara said...

betul aireel..mng best buat anak2..dan kak ida rasa sesekali perlu juga bawa mereka berlibur...

blueCITY said...

salam idalara,
heeeeeeeeeee
best best
bila nak bawa i jenjalan gak nih
ekekkekkek

abu muaz said...

salam .tukar je hp cap ayam tuu..

mamai said...

tak berani nak bawa anak-anak ke BTS takut depa tak nak balik

Ibu n Abah said...

ida,
seronok kan bila membawa anak-anak berhibur... memang kita penat melayan kerenah mereka tapi rasanya berbaloi... Akak cukup mengagumi semangat ida...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...