Dengan Nama Allah.

Dengan Nama Allah.

Sayang Kamu

Saturday, July 25, 2009

Dealova (Dear lover)- Istimewa buat 'Dia'


Aku memang suka sangat dengan lagu ni..tapi aku tk pandai nak download..so..aku hanya tuliskan liriknya..pasti ramai yang tahu lagu ni..yang pernah meletup-letup di radio kat Malaysia ni..Lagu yang Dato Ct nyanyikan buat Dato K tercinta di malam persandingan beliau..dan dari hatiku lagu ini aku tujukan khas buat 'dia' yang sentiasa di mata dan di hatiku...


Dealova(Dear Lover)


Aku ingin menjadi mimpi indah dalam tidurmu

Aku ingin menjadi sesuatu

yg mungkin bisa kau rindu

Kerana langkah mana pun tanpa dirimu

kerana hati telah letih..

Aku ingin menjadi sesuatu

yg selalu bisa kau sentuh

Aku ingin kau tahu bahawa ku selalu memujamu

Tanpamu sepinya waktu merantai hati

ooo...bayangmu seakan2...

Kau seperti nyanyian dlm hatiku

yg memnggil rinduku pada mu..

ooooo ....seperti udara

yg ku hela kau selalu ada..

ooooo...oooooo..

Hanya dirimu yg bisa membuatku tenang

Tanpa dirimu aku merasa hilang...

dan sepi..dan sepi..

Kau seperti nyanyian dalam hatiku

yg memanggil rinduku padamu oooo....

Seperti udara yg ku hela kau selalu ada..

Kau seprti nyanyian dalam hatiku

yg memanggil rinduku pada mu

seperti udara yg ku hela kau selalu ada..

selalu ada, kau selalu ada..

selalu ada...kau selalu ada...


p/s aku ingin jadi begitu pada 'dia'jadi sesuatu yang sentiasa dihatinya..


p/s..buat sahabatku M...jgn kutuk aku sudah lah..hehehe..apakan daya..jika hati dah suka..aku hanya berserah pada takdir..

19 comments:

NuR said...

wah akak..
beshnyer 'dia' dgr lagu ni..
sape 'dia' tu kak..??
teringin nur nak tau.. hehe
moga akak gembira slalu tau..
akak..nur bagi markah kat homework tu.. kira markah penuh la tu.. hehe!

Amieynna Amin said...

lagu ni sgt indah..
tp apekan daya..
ia xseindah realiti yg kite lalui..
bile dgr lagu ni..
rasa indah je..
tp hakikatnye??

hmm..
='(

pejuangkesan said...

wah...kak ida Ber'dealova'...lagu ber'hantu'...syok gk 'layan' masa lagu ni mele'top' dulu..hehe

GRuNGe said...

Saya pun suka sangat-sangat lagu ni. Hehehe, selalu karok jer lagu ni.

mamai said...

kata hati sukar dilawan
bila hati sudah ditawan
siang dan malam merawan

ai@reel said...

aslkm.terima kasih atas ulasan diblog sya.Saya hanya manusia biasa banyak kekurangan dan kelemahan...

Dealova.saya minat betul lirik lagu dia penugh maksud tersirat.

kenapa x didownloadkat blognya.

salam perkenalan....

biru said...

salam idalara,

huwaaaaaaaaaa...

lagu mengusik jiawa dan raga nih, huhu...

kalo dengan mendengar lagu mampu membuat jiwa sedikit relax,
teruskan...
jangan lara sudah ok =)

at least sebagai hiburan

anaklaut said...

salam..singgah tq singgah di memberi komen di anaklaut..:))

Idalara said...

salam nur..
mng best sgt..'dia'..adalah rahsia dalam ht kak ida..akak gembira bila 'dia' sering hadir dlm hati..

p/s thanks..

Idalara said...

salam dik myna..
mng sgt indah..dr dulu hingga selamanya kak ida suka sgt lagu ni..tp bak kata myna..tk seindah yg kita laluinya..

Idalara said...

salam PK..
sesekali hati perlu dilayan..untuk beri ketenangan. thanks singgah.

Idalara said...

salam grunge..
kak ida mng minat sgt..terbuai2 bila dgr lagu ni.

Idalara said...

salam mamai..
terimakasih singgah.
itulah sekeping hati..
bila sudah tertawan
siang dan malam tidak perasan..

Idalara said...

salam aireel.
terimakasih juga kerana balas kunjungan.semua kita adalah manusia yg biasa2 saja..tp psti ada kelebihan.

sbb tk pandai nak download kat blog..

salam kenal.

Idalara said...

salam biru..
jiwa nan gelora sbb panahan cinta..
buat tmbh lara bila mendgr lagu seperti ini..
insyaallah..jika 'dia' tidak melukakan maka tidaklah lara ht ini..

Idalara said...

salam al..
hmm..itu sja komennya?..apa kata al tntg lagu ini?apa2pun terimakasih juga singgah di sini.

Org Ganu said...

wahh ni lagu kegemaran sy..huhu
make me miss him so much..

Idalara said...

salam org ganu..
yup lagu yg buat kita miss him very much..

p/s kak ida tak tahu siapa yg downloadlan lagu ni..mgkin 'dia' kot.abb hnya dia yg tahu pswd kak ida..

NURUL said...

lgu yang benar2 mnusuk k dlam hti...lgu ni mmang best gler...hrap akak bhagia sentiasa dgan si dia

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...