Dengan Nama Allah.

Dengan Nama Allah.

Sayang Kamu

Sunday, November 15, 2009

Bila Boring..

Biasanya kat dalam handbag aku selain dari lipstik, compack powder, hand phone, vitamin, jamu dan ubat sakit pale..ada lagi satu yang aku kira penghuni agak2 tetap kat situ..tu dia benda yg tak bernyawa kat atas tu..coklat...bila aku rasa boring dan otak aku letih..benda nilah yang jadi teman setia penglipur laraku..kira2nya dia sebagai penyelamat dari rasa keboringan tahap gaban...

Agaknya sejak mengenali coklat aku memang teramat sukakan dia..kalau seketul mcmtu sekelip mata aku boleh habiskan..orang kata makan coklat boleh mengemukkan badan...ceh! aku langsung tk percaya...kalau tak dah lama aku gemuk mcm ikan buntal..sebab dah beratus2 kilo coklat ni masuk dalam perutku.

Kwn2 kat opis pulak hanya tguk aku menelan satu persatu kepingan coklat..bila aku offer masing2 menolak..takut gemuk kata mereka..takpe..ok gak..selamat coklat aku..
Aduh...nikmatnya semasa coklat cair dalam tekak, hinggakan aku rasa hilang semua boring dan letih..sedar2 dah tinggal kertas pembalut je..anak2 dah faham sangat, kalau nampak ada coklat dalam bag, mereka tk berani nak sentuh..tapi mereka juga ada bahagian masing2, bukan coklat tapi chipsmore.....so takde lah nak ganggu hak asasi aku ibunya..

Coklat ni mahal ke...mahal gak bagi aku yg ala2 tk berapa mampu ni..dulu masa hidup tk berapa payah mng hari2 aku beli coklat..skrg ni terpaksa di sekat sikit...takut budget anak2 lari..takpelah..dah puas gak aku makan coklat.. masa pegi langkawi dulu satu beg penuh aku isi dengan coklat..siap beli beg khas untuk isi coklat lagi...Arwah bekas suamiku memang dah tahu sangat aku gile coklat jadi bila birthday aku..takyah susah2, beli je coklat dah cukup buatku..

Mujurlah kuah tk tumpah ke nasi..sebab anak2 tk berapa suka coklat..selamatlah sikit bila aku beli coklat...itulah teman setiaku saat aku boring dan mindaku letih bekerja...so..kalau ada kwn2 yang dok kat langkawi tu kirim2kanlah coklat kat aku...:))

Jom layan makan coklat..:))

p/s walaupn suke sgt kt coklat tkdelah sampai aku telan coklat masakan yg aku gunakan untuk buat almond london..aku masih waras maaa...pahit..

p/s smbil taip entri ni pun kat tgn ada coklat...

24 comments:

ber_uwang said...

nak sikit

wachak said...

Jangan bagi tau orang lain .... wa pun hantu coklat jugak. Lebih2 lagi yg ada kacang almond. Nak lak yg bulat2 dalam tin tu ... pherghhhh !!

Idalara said...

ber_uwang tk leh mkn coklat sbb nnti gemok...

Idalara said...

ler...betul ke wa..td tu lupa lak ida nk bgtahu..ida pun suke coklat yg ada almond..syahdunya bila menikmatinya...:)

zai said...

zai dan family pun suka makan coklat gak tak kisahla kalau nak gemuk pun..tapi tak pernah gemuk gak hehehe..keturunan kot agaknya !!! tapi macam ida katala..coklat ni mahal bagi orang2 yg biasa2 macam kita ni so zai taklah beli selalu..tambah2 anak2 zai ramai kalau beli mesti kena banyak sbb semua hantu coklat..apapun mmg boleh layan kalau makan coklat ni..feeling habis..hehehe

blueCITY said...

salam...

nak nak nak gak,
ekekkeek

suka coklat feraro rocheee
kehkehkeh

nak beli choklat bar, tapi bila teringat kes2 ada ulat tuh, terus tak jadi beli,
hekhekhek
opsssssss
soriii

@e_da said...

alahai terliur pulak tgk coklat akak ni.. akak takpe makan coklat badan maintain.. kalau saya mau montel jadinya.. ehheheh

mamai said...

coklat huhuh terliur la aku....semangnya aku ini peminat coklat yang tegar

jumana said...

yesss,,sy pn antu coklat gak
tp skrg ni lg suke cadburry black forest
konon xnk hmpiri kacang kekacang wt smntare wktu..hikhik

Mama Shaqeer Wife Khairul said...

salam kak ida...
ssedapnyerrr coklat...ira suke yang ade almond 2..kuikuikui...

ira pun tak brape suke tapi kalau orang bagi ira amik je..:)

Tirana said...

Saya pun suka coklat..tapi tak boleh makan ikut nafsu dah sekarang ni..dah tua-tua ni senang dapat penyakit..hehehe

azman shah said...

sy juga suka coklat

HASNAH said...

Ida, sib baik wak tak gemuk2 kan...sib baik gak saya tak suka coklat...dah la badan gemuk...tambah gemuk la...saya kalau stress suka makan kacang...walaupun sebenarnya boleh gak menyebabkan gemuk...he..he...

maiyah said...

coklat mmg sdp.. tapi kalo mkn byk nnti jd muak plak :)

Idalara said...

salam zai..
kita sekapal lah ni ek..tu lah, zai tu kira muda gak lagi tp ida ni..dah menghampiri wktu senja..kalau tk berhengat mkn nnti bnyk lak penyakit yg singgah..

Idalara said...

biru..feraro tu mahal lah..tp ida tk bpe gemar feraro..ida lebih suka coklat yg ada almond..best..

Idalara said...

salam eida..
tahan je lah anak tekak tu..ye ke boleh gemuk kalau mkn coklat ni..hmm..

Idalara said...

salam mamai..
wah..mamai pun pnggemar coklat ye..biasanya coklat ni pompuan yg suker sgt..tp tk semestinya lelaki tk suka coklat kan..

Idalara said...

jumana tk mkn kekacng sbb nk jaga kulit muka ye..:)ok lah tu...

Idalara said...

salam ira..
hehehe..tak suke..tp klau kak ida bg mst sukerkan?

Idalara said...

betullah kata tirana tu..bila usia menghampiri waktu senja ni semua mkanan kena tapis..penyakit ni dtg tk bg signal..

Idalara said...

azman shah..ramai gak kaum adam yg suka coklat ni ek..

Idalara said...

salam hasnah..
boleh gemuk ke mkn coklat...bnyk pendapat yg ida dgr bercanggah,ada yg kata tk gemuk..ntahlah..sebenarnya dah mng keturunan tk mahu gemok kot..mknlah coklat bnyk mana pun mcm ni gak..mkn kacang pun ok kot..

Idalara said...

maiyah..
kak ida ni je yg tk tahu muak mkn colkat..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...