Dengan Nama Allah.

Dengan Nama Allah.

Sayang Kamu

Sunday, November 08, 2009

Aduh..mana satu yang harus didahulukan...

Cek writer yang bnyk meringankan tugasku.


Boucer2 yang sudah siap diproses bersama cek dan Arahan Patriot

Inilah yang menunggu aku di hujung minggu! kalau orang lain bersiar2 makan angin atau paling tidak berlepak2 di rumah..aku tak merasa gitu..terlalu bnyk keja2 yg wajib aku settlekan..selepas annual meeting Koop ada tugas penting menanti...membayar dividen untuk ahli..belum lagi kena argue dgn ahli mengapa dividen dibayar rendah kali ni dan tnya bila dividen masuk dlm akaun mereka.....belum lagi ahli yg bertanya pinjaman..belum lagi mak bapak yg sibuk bertanya cek dermasiswa anak2 mereka..tu semua aku tk heran sgt tp bila bos tnya.."bank reconcilition dah siap?"..adui..mcm nk terkucil nyawa...mana satu yg mesti aku dulukan...!!

Namun begitu gitu sempat juga 'melarikan diri' balik kampung semalam...pejam mata tinggalkan keja2 yg menggunung..sblm balik buat list untuk ahad (harini)

1.buat bayaran dividen
2.proses bayaran dermasiswa
3.key in kat sistem pinjaman ahli
4.cari bayaran masuk
5.buat transfer duit dr Agrobank Salak Tinggi Ke KL..sbnyk RM500K
6.buat bank reconcilition..

macam nk luruh jejari dok buat boucer..mujurlah skrg aku dah guna Cek Writer..(gmbr di atas sekali) dah download kat pc...so tk lah nak kena print cek satu2...jenuh kalau kena print satu2, satu hal lak bila rosak..

Citer pasal balik kg smlm..sbnrnya sepupu terdekat melangsungkan persandingannya, mak abah memasak untuk jamuan makan jemputan.....majlis resepsi sebelah lelaki...cun melecun pengantin..mcm pinang di belah dua...aku bila lagi? tnya sepupu2 yg tak sayang mulut..cheewah..."esuk aku lak"..selamba aku jwb dengan muka tk bersalah..

Sorang sepupu yg agak rapat dgnku membisikkan kat telingaku..dia disuruh mencarikan calon isteri oleh seorg lelaki duda di tempat tinggalnya..,aku lak yg di tnyanya..ish..tak kuasa aku..lebih baik seorg daripada berdua tp menyakitkan hati..pulak tu nk suruh aku berhenti keja dok kampung...kang jadi apa2, jodoh tk panjang...keja dah tak de aku dgn anak2 nk makan apa?..tak hingin aku...tp tak tahulah kalau dah jodoh nk buat mcmne kan..bukan keja kita soal jodoh maut ni..semua keja Allah S.W.T...namun aku tetap berdoa muga jika ada jodohku biarlah yang menyenangkan bukan menyusahkan hidupku!

Macam bionic women aku ni kan...pagi2 bergerak balik ke melaka, menjelang petang dah sampai ke Sepang semula..dan pagi2 minggu org lain bersedap2 di rumah aku berperang dgn boucer, Arahan Patriot dan cek..tak pe...hujung bulan jangan jeles bayaran overtime aku mencecah ratusan ringgit...penat yang berbaloi2..

Lama dah aku tk singgah ziarah kwn2..nak add "kak zai" pun belum lagi kot dan beberapa teman2 baru yg telah ku catat add mereka.....sempat singgah laman kakciks yang sakit kaki haritu tp nk komen dah pc hang...sempat singgah kat laman DJepoi yang kuat berusaha cari fulus...DKraz batu yg post entri pasal "Malam Pertama"(jgn salah faham..kena baca dulu entri tu baru tahu apa sebenarnya)...dan"dia" sorg sahabat yg tk pernah miss aku singgah,yang paling kerab aku singgah... pun dah jarang aku singgah...sebab aku tahu kehadiranku mungkin tak berapa dia perasan kerana dia sedang melalui saat2 bahagia nya...muga dia bahagia dgn gadis pilihannya..bahagia dunia akhirat...aku masih di sini...seperti dulu..

Dah penat berceloteh...tp rasanya masih tk sempat ziarah ke mana2..insyaallah bila semuanya lega(ntah bila agaknya nak lega) aku akn ziarah setiap rumah teman2..cuma aku harapkan masih ada teman2 yg sudi ziarahi kau walaupun aku tk berkunjung ke rumah mereka.

salam sayang dan rindu selalu!!

p/s di sini aku temui kebahagiaan walau sebentar cuma..di sini aku temui dia..walaupun bukan jadi milikku yang kekal kerana tiada siapapun kekal melainkan DIA.


13 comments:

abu muaz said...

Salam. Dasyatnya kerja....

ber_uwang said...

andainya kehidupan skg membahagiakan .. tak perlulah tergesa gesa mencari hidup baru

kakcikseroja said...

Salam Ida sayang..

sibuk bangat ya? x pe la.. uruskanlah dulu kerja2 yang wajib dibereskan.. nanti bila senang boleh la terbang ke mana2 rumah yang Ida suka nak singgah. :)

azman shah said...

buat keja yg penting dulu

Pn Kartini said...

Dear Sis..
Banyaknya keje..
Tak pelah sis..settle dulu mana yg ptg..nanti2 bila sis dah free..jgn lupa yaa..singgah2!:):)

maiyah said...

bleh sy tulung wat keje2 tu, nanti bg ler upah RM2 sehari ekeke :D

Idalara said...

salam sdr abu muaz..
mcmtu lah nk cari rezeki nk sara anak2..insyaallah maish bredaya buat semua tu.

Idalara said...

salam ber_uwang
betul kata2 ber_uwang tu..lebih baik begini dari berdua tp makan hati.

Idalara said...

salam kakciks..
rindu sgt nk ziarah rumah kwn2 tp jrg berkesempatan..nk update blog pun ambil masa..tp insyaallah ida akan ziarah juga nnti.

Idalara said...

salam azman..
rasanya mcm semuanya penting..

Idalara said...

salam pn kartini
mcmni lah keja kak ida..tp insyaallah bila pembayaran dividen dah selesai ok lah sikit..

Idalara said...

salam maiyah
maiyah punya pasal no hal..bukan kata rm2 nak bg lebih pun akak snggup..:)

zai said...

Salam Idalara..

Terasa begitu memahami keadaan kesibukan tugas yg mengelilingi kita sehari2..begitulah kehidupan yg terpaksa ditempuhi oleh kita ibu yg berkerjaya..tapi mmg agak memeritkan utk melalui hidup ini secara bersendirian tanpa seseorang yg bernama lelaki dan suami disisi..

Terus terang zai katakan bahawa kekuatan zai selama ini selain keluarga adalah suami nan tercinta..kerana suamilah penyuntik semangat disaat zai rebah dan jatuh tersungkur..tak dapat dibayangkan kalau terpaksa hidup sendirian satu hari nanti..akan mampukah bertahan berseorangan spt ida ?

Mudah2an Allah memberikan ida kekuatan iman utk menempuhi segala dugaan yg melanda..

Bersabarlah sahabatku..Allah bersama hamba2NYA yg redha dan istiqamah dijalanNYA.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...