Dengan Nama Allah.

Dengan Nama Allah.

Sayang Kamu

Friday, April 03, 2009

Terima Kasih...Award Dari Hysman Dan Eida...


Ada adik kat sini tertanya2 bila kakak/auntie dia ni agak lama tak jenguk dan tak buat entry kat blog ni..siapa dia kalau bukan ieyra tu..sbnrnya auntie ni busy sgt semenjak dua menjak ni....30 hb April ni tutup akaun..keja melambak2..selepas tutup akaun auditor akan datang, kemudian buat mesyuarat agung dan sibuk pula nak bayar dividen ahli..Ramai teman2 yg hairan bila tahu kak ida bekerja seminggu 7 hari!...hujung minggu pun kak ida akan ke ofis, menyiapkan keja2 yg tak siap disamping dapatlah tambah sikit pendapatan....

Bila seharian bekerja mengadap pc, mata mcm tak boleh nak dibuka..penat mata dan minda..nak mengadap pc lagipun dah tak larat...dalam hati nak je mengadap pc..up date blog dan ziarah kat teratak teman2 blogger sbb kat sinilah hati terhibur, dpt 'jumpa' teman2 dan menulis apa yang kak ida rasa nak tulis , lebih rasa bahagia bila ramai teman2 dtg berkunjung memberi komen, pendapat, nasihat dan pandangan bernas....kak ida tahu kak ida tak glamour tapi kunjungan teman2 sgt mengembirakan hati kak ida yg sering lara......jika boleh hari2 nak hasilkan entri baru dan ziarah ke blog teman2 tapi kudrat sgt terbatas....keja kat ofis menggunakan bnyk minda dan mata.. mengadap pc dari pagi hingga senja, penatnya Allah je yg tahu...mujurlah anak2 tak bnyk kerenah..makan alakadar je sbb faham keletihan ibu mereka..dan yg paling kak ida rasa bersyukur sgt sbb aiman dah boleh masak nasi dan buat telur dadar mcm kat kedai tom yam!!..so kak ida takyah susah2 nak masak pagi2 sblm pergi keja...aiman sekolah sesi petang..pagi2 dia akan masak nasi dan goreng telur untuk dia..untuk zaki pula kalau ada ayam goreng atau sambal pun dah cukup..tghari masanya kak ida masakkan utk dia...tak susah rasanya mengurus anak2..
Sebenarnya kak ida nak ucapkan ribuan terima kasih pada Hysman kerana telah menganugerahkan award ni pada kak ida..kak ida rasa dah 2/3 minggu award ni Hysman beri kat kak ida tapi kak ida masih tak berkesempatan nak ucapkan terima kasih pada Hysman...terkesima juga masa terima..siapalah idalara ni..blog yg baru sehari dua..tiada apa yg menarik dan lebih..berbanding dgn blog2 lain.. kak ida jauh ketinggalan..kak ida masih dalam proses pembelajaran..baru merangkak2 sedangkan teman2 lain dah berlari..Award tersebut menambahkan semangat kak ida utk terus berblog wlupun kdg2 semangat seperti meluntur..terimakasih Hysman.
Dan Award ini pula dianugerahkan oleh Eida...dalam sarat2 tu masih sempat berblog bakal ibu ni...kak ida ucapkan ribuan terima kasih pada eida..tapi kak ida tak ikut rules eida..supaya beri awards ni pada 7 teman2 blogger yg lain...sbb kak ida rasa semua teman2 di blog ni layak terima award so kak ida tk bagi kat sape2 pun..maaf ye Eida..kak ida doakan Eida selamat melahirkan anak dan mudah2an dia menjadi anak yg soleh/solehah.

Kepada teman2 yang tak jemu2 mengunjungi teratak kak ida ini, jika nak disenaraikan terlalu ramai rasanya.... kak ida ucapkan jutaan terima kasih kerana sudi meluangkan masa emas kamu ke blog idalara.. bukan mudah nak mengajak teman2 singgah ke teratak kita..lebih2 lagi jika teratak kita terlalu bnyk kekurangan..kak ida bangga sgt sbb yang singgah kat teratak kak ida ni bukan calang2 blogger jika dibanding dgn kak ida. Kak ida memohon maaf jika tak sempat singgah ke teratak teman2 dalam masa terdekat ini...Insyaallah kak ida aka cuba memperbaiki lagi blog ini dan menghasilkan entri2 yang dapat menberi manafaat pada semua dan mengunjungi blog teman2 semua.


"Sahabat yang setia dan ikhlas umpama lilin yang menerangi dalam kegelapan"

12 comments:

@_da said...

kesian kak ida kena keje direct camtu.. takpe kak... kesabaran akak tu pasti akan terbalas penghujungnya nanti... sebab tu Allah kurniakan akak anak-anak yg memahami... anak2 yg mendengar kata dan memahami ibunya itu anugerah dr Allah yg tak ternilai harganya...


Akak jgnla terlalu merendah diri.. kita semua sama... kalau rasa sunyi kami sedia dan ada bersama-sama akak menemani kesunyian walaupun di alam cyber ni aje.. hope akak bahagia di samping anak-anak dan kuatkan semangat k...

Dj Epoi said...

Salam...Kak.....


Alhamdulilah anak2 Akak dah pandai berdikari.....
Gua suka cara persekitaran Pembesaran diaorang.......teringat waktu Gua dulu...waktu lpas study....tgh cari rentak untuk hidup berdikari.....
Walawei!!!!!!!!!!!!nak nagis rasanya...ketika dulu.....

Mudahan anak2 Akak akan terus mencari Kehidupan ini dengan dengan seadanya ketika ini....

Inshaallah dengan pendedahan yang begini ...rasanya akan mematangkan mereka dari semua segi....TERUTAMA Kasih Sayang IBUnya....

Gua Bangga dengan Semangat AKak & Anak2

Dj Epoi

anaklaut said...

salam...singgah..

tq sudi singgah anaklaut blog..
ulasan idalara sangat dihargai..

Idalara said...

salam eida...terimakasih sbb memahami..dan rajin singgah kat teratak kak ida..hilang segala lelah bila ada teman2 mcm eida..
...................................

Salam djepoi...alahai..akak lak yg rasa nak nangis bila bc pandangan djepoi..insyaallah akak cuba mematangkan anak2 sbb mereka hnya ada akak...terimakasih sbb rajin juga singgah kat teratak akak..
...................................

Salam anaklaut..sama2 dan terimakasih kembali kerana sudah kerap ke sini..

hazlin said...

Salam Ida,
Ida pasti seorang yg tabah. Anak-anak perlu diajar erti susah mula dr kecik lagi. Sekurang-kurangnya mereka tahu mengurus diri sendiri. Semoga Ida terus tabah menjalani liku kehidupan..

hysMan.. said...

salam.. Kak Ida..
terima kaseh kak coz sudi terima award nih..
penghargaan dr sorang adik pada kakak..tak salah kan..
hahaa..

bagus ler aiman n zaki ni..pandai berdikari..tak kisah makan ape je yg ade depan mata..itu suma rezeki yg penting halal..
t'ingat dlu pg2 nak gi skolah makan kicap dgn ikan bilis goreng..hehee..org susah..hahaa..

kak perbanyakkn lg n3 pasal kaum adam dan hawa..nnt takyah beli zine mahal2,juz bace kat Idalara je da cukup perfect..hehee..
:p

amirul said...

Salam kak Ida,
Inilah yg dikatakan kehidupan... kita sebagai hamba Allah harus menerima dan redha dengan percaturan yg sudah Allah tetapkan.... cuma kita doakan yg terbaik dlm menjalani hidup yg sementara ini...

Semoga akak dan anak2 sabar + tabah menempuh hari2 yg mendatang... :)

Zamz said...

penatnya dengar keja 7 hari seminggu hehe

reen said...

salam kak...dr pncritaan akak ni...sy tau akak ni pkerja yg brdedikasi...rajin&tip top!..si ieyra 2...bnyk songel,hehehe...bdk 2 pramah..sape x layan dia mulalh mlt dia mcm aym btino trcabut ekor..rajin bdk 2 sms sy...mana dia dpt duit bli top up ntah....he..

Idalara said...

Salam hazlin..mng awal2 lg ida dah ajar mereka erti kepayahan hidup..ketabahan sgt penting buat ibu mcm ida..mekasih hazlin.
...................................

salam hysman..mestilah kak ida sudi terima..dah lama pun letak kt blog tapi lewat je nak ucap mekasih
hysman sama mcm aiman suka makan kicap...

Insyaallah..nnti akak hasilkan entri tntg adam dan hawa ni...akakpun dapat dr hasil pembacaan..
...................................

Salam Amirul..akak sangat pasti Allah menjanjikan tiap kepayahan akan berakhir dgn kesenangan selagi kita berusaha..pasti ada hikmah yg tersembunyi buat kita..
insyaallah akak akan terus tabah.
...................................

Zamz..maunya tak penat..tapi sabtu ahad akak dtg lewat sikit ke pejabat..nak buat mcmne..dah tugas.
...................................

salam reen...hehehe...ada pulak seluar kak ida yg terkoyak kena puji ni...so far ni ok lah...bos pun dah mula solute sbb akak dah teror buat bank reconcilition..kena rajin reen nak cari makan..
ieyra...hmmm dgn akak pun tk berhenti dia sms..tak terlayan...ye lah mana dia dtp duit beli top up..akak yg keje ni oun berjimat2 beli top up..

hysMan.. said...

Akak aiman pon suka makan bertemakan kicap jugak ke??
heheee..
gigi aiman kuning tak??
:)

Idalara said...

ye..hysman...aiman kalau tkde kicap tak laju dia mkn tapi gg dia yk pulak kuning...hehehe..penah akak tnya dia..'abg,kalau tkde kicap,boleh makan tak?' dia jawab boleh...mudahkan bela si aiman tak kisah ni...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...