Dengan Nama Allah.

Dengan Nama Allah.

Sayang Kamu

Sunday, September 06, 2009

Aku menulis .....( Wajah Baru....)

Aku menulis bukan untuk menyakiti
bukan jua meminta simpati
sekadar meluah rasa hati
pada sesiapa saja yang mengerti

Aku menulis luahan dari jiwa
hanya melahirkan apa ku rasa
yang tersirat dah terlalu lama
muga ada yg sudi membaca

Aku menulis bukan untuk meminta
sekadar untuk ku kongsi bersama
kerana aku tahu diantara kita
pasti ada yang turut merasa

Aku menulis hanya untuk diriku
juga untuk kamu.........

Assalamualaikum sahabat semua..muga semuanya sihat dan dirahmahti Allah swt hendaknya.

Cantik tak wajah baru Idalara ni..aku harap wajah baru yang lebih terang dan ceria ini akan membangkitkan semangat baru dan ceria buat pemilik 'rumah' ini dan juga pengunjung2 semua..atas bantuan seorang teman, wajah baru ini dihasilkan..jutaan terimakasih atas bantuan anda, jasamu tetap dikenang...aku yang masih bertatih di dunia IT ini masih terlalu banyak kekurangan dan kelemahan.

Waktu ini aku masih dalam proses menyiapkan tempahan almond london..esuk dan lusa aku akan mula menyalut biskut2 tersebut dengan coklat..packing dan minggu depan semua tempahan akan ku hantar ke distinasi masing-masing..aku berdoa muga Allah beriku kesihatan yang berpanjangan sepanjang Ramadhan ini supaya dapat menjalani ibadah puasa ini dengan sempurna disamping menyiapkan semua tempahan.

Rasa terlalu padat jadual hidup ini..seawal subuh semuanya terpaksa dimulakan, namun semua itu buat aku sibuk dan sedikit sebanyak mengurangkan mindaku dari terlalu banyak berfikir segala masalah yang melanda.....semalam(5 Sept) aku rasa hari yang paling mencabar....entah mengapa aku terlalu letih dan sangat mengantuk..kalau nak diturutkan hati mau je aku campakkan tubuhku yang semakin comel ini di atas tilam empuk..namun kerana mengenangkan tempahan yang masih banyak, niat tersebut terpaksa aku batalkan..dalam mengantuk pun 12 adunan telah aku siapkan!! alhamdulillah..jgn bimbang...kualiti tetap terjaga dan sama rasa!

Rindu menggamit singgah di sini..di sini yang terlalu banyak memori indah dan kadang2 menyedihkan..segalanya akan menjadi pengalaman yang akan mendewasakan aku...dan di sini aku akan terus menulis.

p/s "apa yg terzahir adalah lahir dari sekeping hatiku yang luhur@ i mean it from the bottom of my heart"

24 comments:

ber_uwang said...

hmm cantik .. secantik ida juga yang semakin slim....( dah puji ni tak de AL free ke)

mamai said...

pengalaman untuk mendewasakan
kenangan untuk dikongsi
pahit dan manis itu kehidupan

azman shah said...

ida, i ltk blog u in my list...
i try comment u v well. tq

MaMaQaYPo FaMiLy said...

wajah baru yg lebih CERIA!!!

anaklaut said...

salam..


semoga dengan wajah baru ini akan menjanjikan seribu kebahagian buat ida

:)

birU said...

salam idalara,

tahniah! rumah baru makin ceria
makin berseri
hope tuan rumah tidak lagi lara lara
heeeeeee

bagus, ini permulaan baru
ingin berubah menjadi lebih baik adalah bagus . ingin berubah menjadi lebih kuat juga baik

so, hope idalara semakin berani keluar dari kepompong kotak biasa, yg dulu gelap malap..
hope u akan temui kebahagian juga nanti, insyaAllah...

diri ini juga akan berubah..
tunggu...

hysMan.. said...

salam kak Ida,
haaa..baru semangat kak nak baca..
cheewahhh!!hehe..
meriah skit dibulan yg mulia nih..

almont london??
waa..antara my fav cookies..
nak pree setapawe buleh??
hehe..

kepenatan skrg tp inysaAllah akan nampak hasilnya dlm mase singkat nih..hahhaa..

SELAMAT HARI RAYA AIDIL FITRI kak..
Maaf Zahir Batin.. :p

Idalara said...

salam ber-uwang
alamak...jgnlah ckp mcmtu..malulah..:))

nak AL boleh..nnti dtg amik kat address no 1, Lorong 2..Jalan 3 Taman 456 ye hehehe

Idalara said...

salam mamai
muga pengalaman pahit jadikan iktibar dn manis jdkn kenangan terindah.

Idalara said...

salam AzmanSyah
thanks..muga persahabatan akan kekal di alam maya ini.

Idalara said...

salam mamaqaypo
muga akan ceria hidup ida nnti.

Idalara said...

salam al
insyaallah mudah2an..

Idalara said...

salam biru
terimakasih..ida pun harap begitu..rumah baru dan azam baru..semangat baru...dn jumpa org baru yg mmebahagiakan..:))

Idalara said...

salam hysman..
wah..selama ni kureng semangat erk..heheehe
kalau gitu kerap2 lah singgah umah kaka ida ye..
ank setapawe..dua pun boleh tp kena tolong lah dulu..

selamat berpuasa dan beraya buat man gak :))

Cik Skaf said...

salam kak Ida,

takpe kak, penat2 sikit, semua itu rezeki utk akak dan anak2..
kak, jgn lupa AL sy 5 balang tau kak. Sy tak pasti pulak bila agaknya nak ke sepang...(ada kawan2jemput berbuka puasa kat area2 sana, tapiiii... mcm tak punya masa rasanya..) Mgkin kita jumpa bila akak balik Mlka agaknya.

zedmagel said...

Salam Idalara,

Rumah baru khas untuk menyambut Aidulfitri kali ini. Wajah kuning yang penuh ceria.

Tabahkan hati dan tahan dengan berbagi dugaan. Wajah cermin hati.. sikap terus terang Ida, sangat saya puji..

reen said...

sis...wt kokis ye..he..
sy lom wt lagi..
tahun mls nk amek tmpahan la..
wt mkn sndiri jek..

sian sis...makin comel best tu..
sy lak makin gebusss..huhuhuhu...ad ptua x nk slim??hik3

Idalara said...

salam cik skaf
alhamdulilah rezeki di bulan mulia ni.

akak pun tgh pening ni..mcmne nak balik nak bawa cik skaf punya almd london tu..sbb mbkin akak balik naik bas..nantilah akak fikirkan.

Idalara said...

salam zedmagel
idea seorg sahabat juga supaya sy menukar rumah baru..muga rumah baru ini akan megubah diri sy juga,

terimakasih..bila mengenali diri saya tahulah bagaimana saya orgnya.

Idalara said...

salam zedmagel
idea seorg sahabat juga supaya sy menukar rumah baru..muga rumah baru ini akan megubah diri sy juga,

terimakasih..bila mengenali diri saya tahulah bagaimana saya orgnya.

Idalara said...

salam zedmagel
idea seorg sahabat juga supaya sy menukar rumah baru..muga rumah baru ini akan megubah diri sy juga,

terimakasih..bila mengenali diri saya tahulah bagaimana saya orgnya.

Idalara said...

salam reen yg gebuss..
a'ah..kan kak ida amik tempahan.

tulah akka makin comel..dan reen makin gebuss..nak sikit pp tu..hehehe

zedmagel said...

Salam Ida Lara,

Tiga komen yang sama buat saya, terima kasih. Atau tersalah hantar.

Tak pe ...rumah baru yang sangat indah, moga saya mampu mendekati Idalara dengan lebih rapat lagi.

Fia Batrisya said...

salam kak ida...

take care!~

fia sayang akak..

ade mase jemputla ke blog fia amek kad rayerr k!~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...