Dengan Nama Allah.

Dengan Nama Allah.

Sayang Kamu

Tuesday, September 01, 2009

Adik accident..aku buntu...

Terkejut..bila adik bungsu aku call ptg tadi.......semasa sedang menyiapkan juadah berbuka...harini beriya sakan masak sebab dua hero tu dah balik..berita ynag buat semangatku jadi agak goyah..adik accident..!! berhampiran kompleks PKNS Bangi..bila dia sendiri yang call hatiku jadi lega..kalau dia cedera pasti dia tk boleh call..katanya dia tak apa2..tapi boleh percaya ke..mungkin terpaksa berbohong sebab tak mahu aku susah hati...

Mungkin kerana hujan..mungkin kerana terlalai...mungkin kerana mengantuk..(jangan jadikan alasan kerana bepuasa) apa pun kemungkinannya itu adalah kesilapan dia..sebab dia yang melanggar belakang sebuah kereta..katanya kereta dia teruk dan kereta yg dilanggarpun rosak teruk...dari suaranya aku tahu dia sedang sangat risau..macamane nak bagitahu kat mak..mak dan abah pasti tk senang duduk kalau tahu anak bungsu mereka kemalangan. Mak mesti menangis..dan takkan berpuas hati selagi tak lihat anaknya dengan mata dia sendiri..

Isterinya yang mula2 diberitahu khabar buruk ini ..tp berpesan supaya tidak beritahu khbr buruk itu pada mak..bagaimana pula perasaan isteri yang baru dinikahi 3 bulan yang lepas..pasti hatinya terlalu gundah. Maklumlah dia di Melaka dan suaminya di Bangi..

Aku bersyukur adikku selamat..tapi dalam waktu yang sama hatiku mula risau..patah lagi kakiku..dialah satu2nya yang aku harapkan untuk membeli bahan2 AL@ almond london dan menghantar kueh2 yang telah siap nanti..aduh..dugaan betul! buntu...pening kepalaku memikirkannya...jika claim insurans.. pasti berminggu juga kereta tersadai di bengkel..
wah..teruk aku kali ni..Tuhan..dugaan apakah ini..kesian adik..kesian aku..baru mengharap nak memudahkan tugasku......tak sangka begini jadinya...

Mudah2an adikku tak apa2..walaupun dia kata dia ok..tapi aku tak lihat dengan mataku sendiri..
Minta dijauhkan apa2 kecederaan pada dia.

p/s..hati seorg ibu..mak pasti dapat rasakan sesuatu yg buruk berlaku pada anak2..itulah naluri seorg ibu.

26 comments:

anaklaut said...

salam..idalara,

saya sangat terkejut dan sangat berharap adik idalara tidak mengalami kecederaan yang seruis..insayalah..

bawa bertenang,..saya doakan pada allah agar semuanya selamat.

BUJANG SUSAH said...

Assalamualaikum... Salam ziarah dari sahabat.. nice blog n good entry..

Sedikit tips dan info buat teman2 bloggers.. perkara remeh yg kita kurang perasan dan tutor 4 the latest read more.. tengok jgn x tengok.. sila
klik disini. Semoga bermanfaat insyaAllah..Sebaik-baik manusia ialah orang yang dapat memberi manfaat kepada orang lain(Hadis riwayat Al-Qudhi).

blog anda bagus...!!! Teruskan menulis.. dan semoga sejahtera sentiasa.
selamat menjalani ibadah puasa.. semoga sentiasa diberi keberkatan.. insyaAllah. wassalam.

Idalara said...

salam al
idalara harap pun begitu..
nak pergi menjenguk idalara tiada kenderaan..hnya berdoa muga dia tk apa2..
thanks singgah.

Idalara said...

Waalaikumsalam bujang susah.
terimakasih krana hadir memberi ulasan yg bermakna di sini..

blog saya biasa2 saja jika dibanding dgn anda..insyallah sy akan terus menulis andai ada yg sudi membacanya.

Idalara said...

Bujang susah..
thanks tutor anda sgt bagus..insyallah saya akan ambil perhatian..bnyk kekurangan sy rasa di blog sy ni..

Idalara said...
This comment has been removed by the author.
Naz said...

salam takziah dr saya untuk adik Kak Ida... semoga dia dia x mengalami kecederaan. kalau kereta rosak x mengapa. yang penting nyawa...

mamai said...

itu dugaan yang harus di hadapi oleh kita jgn patah semangat...perlukan bantuan dari kawan-kawan jgn segan beritahu...apa yang saya perlu bantu

Rashid said...

salam kak

isyaAllah adik kak ida tu tak ada apa-apa.

segalanya sudah ketentuan kak. Sabar k..

Dj Epoi said...

Salam Kak Ida....

Imsyallah takder apa2 kut!!

Gua berdoa agar semua nya Ok...
Take Care Kak!

kakna said...

tabah hati ya kak ida
bulan puasa ni tuhan datangkan ujian
kalau bersabar
pahala berganda
kuatkan dirimu..

miEz haNeM said...

salam idalara:)
sabar ye
moga semuanya beransur pulih..aminn

birU said...

salam idalara,
semoga semuanya selamat dan kembali seperti sediakala..

biru pernah gak accident, heeeeee
keta jer terok, biru just terkejut. macam2 leh jadi tak leh nak dijangka..

idalara ada lesen tak? belajar2 drive, nanti kaki tuh panjang langkah sikit, hehheeh

ai@reel said...

terima kasih singgah di blog saya

saya doakan moga adik idalara tiada apa2 dan cepat sembuh dari emosi dan kesihatan.

zedmagel said...

Salam Idalara,

Mudah-mudahan adik anda beransur sembuh dan seperti sediakala. Apa pun terjadi adalah satu kifarah dari Allah SWT jua...

dino said...

blog menarik dan bersajak saya tak pandai sajak baru cuba cuba sudilah datang..

Idalara said...

salam naz..terimakasih ye..kak ida rasa dia tk apa2..insyaallah..

Idalara said...

salam mamai..
yup dugan di hari mulia ni..supaya kita lbh bnyk bersabar..thanks,,sudi hulur bantuan.

Idalara said...

salam cikgu rashid..terimaksih..insyaallah,harapan kak ida pun mctu.

Idalara said...

salam djepoi..insyaallah..terimakasih singgah..yup..insyallah semua ok.

Idalara said...

salam kakna..
betul..ada org lg berat dugaan yg diberi..terimakasih kakna.

Idalara said...

salam miez hanem..salam singgah..terimakasih

Idalara said...

salam biruu..
bila accident mcmni yg penting kita selamat..nyawa tak boleh ditukar ganti..

wah,,biru pun penah accdnt sk..ida lg teruk dulu accdnt masa mengandungkan anak bungsu ida dah 9 bulan masa tu..

biru..ida ada lesen..keta kena tarik dulu sbb tk mampu bayar..skrg ni ida sedang dalam proses naik mahkamah sbb ada baki yg mst ida byr..:(

Idalara said...

salam aireel..terimakasih juga sbb kerap singgah dan bg komen kt sini..
kata2 aireel juga sgt bermakna..'muga cepat sembuh dari emosi dan kesihatan' bila accdnt gangguan emosi paling teruk kalau dibandingkan dgn gangguan kesihatan..

Idalara said...

salam zedmagel
terimakasih..ye..semuanya telah ditentukan dan kifarah drNya.

Idalara said...

salam dino..
blog biasa2 saja..bersajak berpuisi hnya luahan ht dan jiwa..terimaksih singgah..insyaallah sy inggah

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...