Dengan Nama Allah.

Dengan Nama Allah.

Sayang Kamu

Sunday, October 24, 2010

Hujan Pagi Minggu...

Bismillah..


Dari tepi jendela kediamanku

Sewaktu mula mengetuk2 keyboard ni..jam dah menunjukkan angka 8.21 pagi ..sejak bangun subuh tadi hati berkobar2 nak pegi ofis..macam semalam..siap dah buat sarapan anak2..roti telur +mayonis+bawang+cili...tak sedar dah 2 keping masuk perutku...kemudian sediakan juadah untuk tengahari..ayam masak cili padi..cukup ke satu lauk je...kalau anak2ku dah cukup..tak tahulah anak2 orang lain..bagi aku pulak, sayurnya just ulam2an....cukup...

Sejak pukul 7 tadi cuaca dah mula mendung...kedengaran guruh di langit, kemudian diikuti hujan.......kalau orang lain mungkin masa ni tengah sedap tarik selimut..tapi tidak bagi aku..kat ofis melambak keja2 sedang menanti...Syarikat tempat aku bekerja sedang membayar dividen untuk anggota...dan target aku hari ini hendak menyiapkan bayaran untuk anggota di Agrobank Ibu Pejabat. Semalam semua boucer bayaran telah aku siapkan..untuk HQ saja ada 64 boucer tidak termasuk beratus2 cawangan Agrobank...Insyallah lusa semua bayaran dividen untuk HQ akan di'kredit'kan ke akaun mereka melalui SISTEM MACS..lepas tu legalah sedikit telinga aku..kalau tak hari2 dapat pertanyaan..."bila dividen nak masuk"

Ada teman2 bertanya..tak boring ke keja sorang2 hari minggu...boring atau tidak dah tugas dan tanggungjawab aku...kalau tak dibuat pada Sabtu Ahad, bayaran dividen akan menjadi lagi lewat...silap2 hingga cukup bulan masih tak selesai...sedangkan anggota hari2 'menjerit' minta dipercepatkan..hari2 biasa pula banyak keja lain menunggu...termasuk 'bank recon' yang memeningkan kepala...

Insyallah hari ini semua bayaran akan selesai di key in dalam akaun anggota melalui sistem macs..hujan pagi ini sedikit pun tidak menggugat semangatku untuk ke Ofis...malah rasa makin berkobar2 nak ke Ofis di sebelah dinding kediamanku!!


ps hujan rahmat dariNYA sering menggamit memori lalu...kala hujan...

22 comments:

ber_u_wang said...

selamat bertugas.... selamat berhujung minggu

Pn Kartini said...

Salam sis..:)

memang rajin akak..:):)
Moga akak sihat2 di hari minggu ni..:)

hazlin said...

salam..
rajin sungguh ida bekerja.. patut dapat anugerah pekerja cemerlang!

mokjadeandell said...

kalau dapat pekerja macam Ida,bertuah majikan.
Semoga maju jaya dalam kerjaya.

noreed said...

hujan juga di shah alam. same lah hujung minggu kita kak. terpaksa menyiapkan tugasan opis. hr selasa ni dateline. huhuhu

mamawana said...

Selamat bertugas Ida. Rajin itu satu sikap yg mulia. Keep it up baby. Istiqamah. Yang di atas Maha Melihat.

ainnoraini said...

salam hujung minggu...moga sihat dan aseslamat bertugas...

bUdAk kEnTaNg said...

rajinnyer kak keje hujung minggu..
double la ye gaji.. hehe..
takpe la kak.. cari rezeki slagi kudrat ade.. klu kita tak buat org lain bising pulak.. jd pikirkn tanggungjawab lg pntg ye kak.. ;)

idalara said...

Beruwang..terimaksih...buat beruwang juga selamat berehat..stabilkan emosi..

Idalara said...

Salam Sis Tinie..
rajin tak rajin kena keja juga..lagi pun kat rumah tk buat apa so lebih baik siapkan keja yg urgent..

muga Tinie dn family juga bahagia di hujung minggu.

Idalara said...

Salam Hazlin..
tak dpt pekerja cemerlang dpt nai gaji ok lah hehehe

Idalara said...

kak(rasanya lebih sesuai ida pnggil akak)alhamdulillah majikan pun tk berkira sgt dgn ida so tkpelah berkorban sikit..

Idalara said...

Noreed..terimaksiah singgah sini ye..hujan menyejukkan tp masa yg sama membangkitkan memori lama..kita sama2 bekerja demi sesuap nasi..

Idalara said...

Salam mama..insyallah..bila niat nak tambah pendapatan di smaping tanggngjwb terhadap majikan..hati tmbah berkobar2 nak siapkan keja..alhamdulillah berjaya di siapkan sebelum pukul 3.30 tadi,

Idalara said...

Salam ainnoraini..
terimaksih singgah..muga ain sekeluarga berbahagia di hujung minggu ini..

Idalara said...

Salam hysman@budak kentang...
kena rajin sbb nak siapkan dividen ahli..bila dah siap baru rasa lega..byran ot tak double..tapi oklah juga..

imanshah said...

salam kak ida..dulu lagi nak tanya, kak ida kerja kat mana??

LiNda said...

Salam sayang kak ida ..

Yang penting kakida happy dan jangan lupa jaga kesihatan yeaa..

dnoBiz said...

Tahniah kerana sangup kerja walaupun pada hari minngu demi tanggunjawab yang diamanahkan,
Ps : dunia sekarang susah nak cari yang bertanggujawab dan amanah

Idalara said...

salam Imanshah..
akak keja di Koperasi Bank Pertanian (skrg Agrobank)yg terletak di Bandar Baru Salak Tinggi,Sepang..dulu kami di bangunan Agrobank KL..tapi berpindah dipremis sendiri di BBST ni sejak awal tahun 2003.

Idalara said...

Salam syg juga buat Linda..insyallah...bekerja mng buat kak ida rasa happy...kalau tkde keja rasa tak lengkap je dtg ofis..

Rashid said...

salam

kak ida, hujan pagi tanda rahmat .. moga ia akan menjadi milik kak ida..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...