Dengan Nama Allah.

Dengan Nama Allah.

Sayang Kamu

Tuesday, November 30, 2010

Aku dan Maha....

Dengan Nama Allah aku menulis.

Malam semalam, lepas adik perempuan, suami dan anak2 saudara balik ke Batu Pahat, aku rasa sepi sangat...apa taknya, sejak malam sabtu mereka berada di rumahku.....ahad ke Tanjung Malim,menghadiri kenduri kenalan lama adik ipar...balik dari Tanjung Malim ke MAHA dan semalam seharian di Bangi dan Kajang..

Masa ramai2 tak terasa masa berlalu...bila semua dah meninggalkan aku mulalah sepi bertandang semula...masa tulah rasa nak balik ke kampung ambil anak2..agaknya kalau aku ada kenderaan malam itu juga aku jemput mereka.

Pertama kali ke MAHA.....letih duduk dalam kereta hendak ke tempat parking, hampir 1 jam setengah baru sampai.....mujurlah adik ipar agak sabar orangnya..dengan kesihatan dia yang tak berapa baik..sampai juga ke tempat parking yang paling hampir dengan tempat pamiran...
Memang teruja melihat segala macam benda yang dipamir dan dijual...lebih teruja bila berada di gerai produk coklat, aduhai.......kesuntukan masa membuatkan kami tak sempat singgah di bahagian pertanian dan haiwan ternakkan..rasanya jika ada kesempatan mahu saja aku ke MAHA lagi....Insyallah tunggulah 2 tahun lagi.

Insyallah hari selasa ini aku akan pulang ke Melaka mengambil anak2..dah rindu sangat aku pada mereka...

ps...bila ku rindu...aku kan sebut namamu...bila ku resah ingin rasa ku bertemu...

17 comments:

wachak said...

wa masih tak berkesempatan untuk ke pameran tu. Ingatkan nk gi tengok makcik superwomen tu ... he33

ummu said...

salam kak Ida
masa ummu sihat dulu,ada juga ke MAHA
best kan kak Ida
macam2 ada
lepas tu boleh cari lubang bisnes juga.
takpe,moga2 suatu hari nanti kak ida ada kenderaan sendiri, senang akak nak kemana2 dgn anak2 dan family.

abu muaz said...

gambar-gambar coklat tak ambil ke?

ber_u_wang said...

belu coklat tu ke ?

2 tahun lagi mungkin pergi berteman lah tu..insyallah

jumana said...

salam kak ida...moge hepi2 selalu
:)
akak kg kt melaka eh?

best lgu kt page akak ni..ape tjuknye eh? :)

Idalara said...

Wa..pegi jgn tak pegi..best tau..rugi kalau tak pegi..

akuanakpahang (AAP) said...

Best juga kalau sesekali dpt gi pameran cam nie yek :)
New Entry "Aku, Kamu dan Entri."

Pn Kartini said...

Salam sis..:):)

Moga akak ceria2 selalu..:)

sesekali ke pameran memang seronok..
ada jekk yang berkenan di hati!!
fulus punn cam terloncat2 jekk nak kuar...aduhaiii..

NuR si CiKGu RiBeNa said...

akak..

lama nur tak singgah sini
sihat ke?

Idalara said...

salam ummu
ummu tak sihat?insyallah nnti bila sudah kembali pulih bolehlah ummu ke MAHA lagi..insyallah mudah2an kata2 ummu jadi doa buat kak ida.

Idalara said...

salam abu muaz..
tak dapat ambil bnyk gambar kat sana...masa membeli coklat cuma sempat snap satu gmbr je.

Idalara said...

ber_uwang
beli tapi control2 sikit..
tak tahulah 2 tahun lg dah ada teman ke tak...

Idalara said...

Salam Jumana
yup..kg akak kat melaka...
muga Jumana pun hepi2 selalu..

lagu ni tajuk 'sepi'nama penyanyi akak lupa pulak

Idalara said...

AAP
sesekali pergi..nak tahu perkembangan yg berlaku...lagipun maha ni 2 tahun sekali

Idalara said...

Salam Tinie
betul tu..bila ke tempat2 mcmtu poket yg tak tahan..tu pegi tnpa anak2..

Idalara said...

Salam Tinie
betul tu..bila ke tempat2 mcmtu poket yg tak tahan..tu pegi tnpa anak2..

Idalara said...

Hai Nur..
Alhamdulillah akak sihat2 je...akak pun lama dah tak ke tempat Nur.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...