Dengan Nama Allah.

Dengan Nama Allah.

Sayang Kamu

Tuesday, November 23, 2010

Teman Baru...

Dengan Nama Allah aku menulis..

Alhamdulillah....Sekarang aku dah tak sunyi lagi..dah ada teman baru yang menemani aku setiap malam...rasa kekosongan dan sepi terisi sejak ketiadaan anak-anak...tapi aku tak bolehlah sentiasa mengadap dia...nanti banyak pulak kerja2 lain terbengkalai...
Inilah teman baru aku, note book 1 Malaysia...



Masa belum dapat note-book ni hati berkobar2 nak up-date selalu blog..tapi bila dah ada depan mata..tak pun...selalunya macamtu lah.
Apa2pun aku ucapkan terimaksaih pada kerajaan Malaysia kerana memberi peluang kepada umum untuk memiliki note-book free ini, walaupun line internet tetap kena bayar...ye lah takkan semuanya nak free kan..

21 comments:

kakcik said...

Salam Ida...

macamana nak dapatkan note book free tu?? Ngada2 je kakcik, kan?

Kakcik ni lebih serasi guna desk top.. maklumlah mata dah semakin kabur! :)

Fatehah A. said...

waa bestnye dpt notebook free

ber_u_wang said...

tak sunyi la lepas ni

Idalara said...

Salam kak cik..
Rasanya offer utk notebook ni dah ditutup...buka untuk awam pada julai lepas...

Abd Razak said...

Salam...

Dah ada notebook senang kan! Mana pegi leh bawa dan update blog :)

zaL_cdpx said...

free ke? cmne? leh bt stok laptop
haha

ciEk NiENa said...

wah, camne nk dapatkan notebook tu yea? HUHU

ainnoraini said...

notebook lebih mudahkan...saye pun suke gune notebook ni...mudah nk bawak gi mane2..

akuanakpahang (AAP) said...

Saalm...
anak saya dpt gak netbook nei tapi bosan melayan bil multimedianya sebab haram tidak diguna bil kena bayor :(

Jom Singgah "Segalanya disini suka duka sebuah kehidupan - akuanakpahang"

tajnur said...

Assalamualaikum wbt
Dah dpt notebook, maknanya lebih luas dan lebar pencarian kita kearah kebenaran. Disamping kegunaan sendiri, byk manafaat yg kita dapat dihujung jari kita melalui internet sebagai mana disarankan oleh Allah SWT dlm Surah Fussilat:53 سَنُرِيهِمۡ ءَايَـٰتِنَا فِى ٱلۡأَفَاقِ وَفِىٓ أَنفُسِہِمۡ حَتَّىٰ يَتَبَيَّنَ لَهُمۡ أَنَّهُ ٱلۡحَقُّ Kami akan perlihatkan kepada mereka tanda-tanda kekuasaan Kami di segenap ufuk2 (pejuru2 didalam alam yang terbentang luas ini) dan pada diri mereka sendiri, sehingga ternyata jelas kepada mereka bahawa Al-Quran adalah benar.
Wallahulam

Pn Kartini said...

Salam my dear sis Idalara:)

:)memang mana2 pergi mesti bwk notebook..:)memang tak dek boring :)kadang2 lam kete pun berbroadband...huhuh

MamaYatie said...

dah try nak apply tp tak dapat..kawasan tak dicover katanya..huhu..yg peliknya nak pasang streamyx boleh jer..kenapa gitu ek?

Idalara said...

mamayatie..
tak tahu pulak kak ida nape..tp kak ida dpt ni pun kwn yg bgtahu..skrg dah tkde rasanya.

Idalara said...

Salam dear tinie
insyallah muga notebook ni tk buat sis boring lagi...dan dapat bnyk info yg berguna kt sini.

Idalara said...

Waalaikumsalam wbt sdr Tajnur.
terimakasih..insyallah..mudah2banyak pengetahuan yang berguna boleh sy dapat dihujung jari.

Idalara said...

salam akuanakpahang
saya ada baca entry yg aap postkan pasal bil multimedia yg aap kena bayar..semasa menerima tawaran ini sy diberitahu sy akan hnya membayar bil internet sebanyak rm68 sebulan...tggulah bila bil sampai nanti betul ke tak seperti yg diberitahu.

Idalara said...

ainnoraini
rasanya begitulah...kalau balik kg bolehlah kak ida bawa sama....taklah boring sepanjang perjalanan.

Idalara said...

ciek niena
skrg ni rasanya dah tak buka untuk awam...dapatpun kwn yg bagitahu

Idalara said...

Zal..
nama je free..sebenarnya ada agenda yg tersembunyi..

Idalara said...

Salam Abd Razak
ms lom dapat memang berkobar2 nk kerap up date blog..tp bila dah dapat tak juga..

Idalara said...

ber_uwang
sunyi tetap sunyi...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...